Goed eten is geen dieet

Tegenwoordig lijkt het wel een oerwoud van informatie dat op ons afkomt via social media, internet, tijdschriften, televisie en de supermarkt over gezonde voeding. Daarbij zijn deze berichten vaak tegenstrijdig en overstemmen ze de genuanceerde informatie van goede bronnen. In de praktijk merk ik dat mensen hierdoor vaak in de war raken en met veel vragen zitten over wat je het beste kunt eten.

De juiste weg vinden

Graag ga ik met jou de uitdaging aan om de juiste weg te vinden in deze zee aan informatie. Want gezond en goed eten levert zoveel op. Je gaat niet alleen lekkerder in je vel zitten, maar krijg je ook meer energie. Bovendien loop je aanmerkelijk minder risico op chronische ziektes zoals diabetes type II en hart- en vaatziekten. Tenslotte wordt de kans op kanker aanzienlijk verlaagd.

Een totale aanpak

In mijn voedingsadvies plaats ik voedingsmiddelen in de context van je hele eetpatroon. Een zogenaamde totaal aanpak. Op basis van wetenschappelijk aangetoonde effecten laat ik jou zien wat daar binnen de gezondste keuzes zijn. Door deze wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond of een voedingsmiddel een gunstig effect heeft op je gezondheid. Al het andere blijft toch enigszins zoeken en is zeer persoonsgebonden. Mede daarom maak ik geen gebruik van bijvoorbeeld emotionele reclame anekdotes, alsmaar terugkerende trends in een ander jasje en bijvoorbeeld meningen van bekende personen uit de media.

Coaching en begeleiding

Ga je de uitdaging met mij aan dan zal ik jou eerst op een begrijpelijke manier alle wetenschappelijke informatie over voeding uitleggen. Vervolgens bespreken we wat een gezond eetpatroon voor jou persoonlijk inhoud en hoe je dit in praktijk toepast. Ten slotte ga ik je door middel van coaching en begeleiding ervoor zorgen dat je uiteindelijk in staat bent om zelf goed onderbouwde voedingkeuzes te maken. Hierdoor zal je met het huidige enorme aanbod aan varianten zelfverzekerder je eigen voedingspatroon samenstellen voor een optimale gezondheid.

Ik wil benadrukken dat een gezond eetpatroon geen dieet is, maar meer een gezonde aanpassing van je levensstijl met aanzienlijke voordelen. Een gevarieerd en gezond eetpatroon is hiervoor natuurlijk de beste manier, maar ook aanvullende neutrale en minder voor de hand liggende keuzes zijn een onmisbare bron van vitaminen en mineralen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlees of pasta’s.

Of je gezond eet, hangt dus echt af van je totale eetpatroon.

© 2020 thirzablokfysio.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring