Preventieve therapie

Fysiotherapie kan je van blijvende klachten afhelpen maar kan ook voorkomen dat bepaalde klachten terugkeren of überhaupt ontstaan. Denk hierbij aan preventie van klachten bij werknemers. Soms is een verkeerde (werk)houding de oorzaak. Bijvoorbeeld klachten aan arm, nek, schouder en rugklachten komen veel voor op het werk. Er zijn een aantal maatregelen die ter preventie kunnen worden toegepast, hierbij kun je denken aan het verhogen van de fysieke belastbaarheid en advies in werkhouding.

Sport gerelateerde klachten

Preventie van sport gerelateerde klachten hebben een ander karakter. Spieren kunnen namelijk ook gevoelig zijn voor een bepaalde belasting, dit kan bijvoorbeeld door te veel sporten. Elke sport heeft bepaalde blessures die vaker voorkomen. Zo hebben bijvoorbeeld bal- en werpsporters een verhoogde kans op schouderblessures en hardlopers een verhoogde kans op spier-/peesblessures.

Om sportblessures te voorkomen kan ik je helpen met bijvoorbeeld de verbetering van je techniek, verbetering van zwakke plekken door gerichte spierkracht training of training gericht op specifieke klachten.

Mijn werkwijze

Welke vorm van preventieve therapie het best bij je past, verschilt per persoon en per klacht. Een goede analyse en een passend, persoonlijk, behandelingsplan is hierbij essentieel. Soms is zelfs een gedragsverandering nodig om klachten in de toekomst te voorkomen. Ik kan je daarbij helpen.

© 2020 thirzablokfysio.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring