Algemene fysiotherapie

Dan hebben we het vooral over schouder, nek, rug en hoofdpijn klachten die zonder hele duidelijke oorzaak erin geslopen zijn. Daarbij gaan ze jouw dagelijkse bezigheden steeds meer belemmeren. Denk hierbij aan een verstoorde slaap of meer moeite bij werkactiviteiten. Maar ook bekken, heup, knie, enkel en voetklachten worden vaak onderschat en verwaarloosd. Dit kan jouw mobiliteit ernstig verstoren.

Werkwijze

Mijn werkwijze bestaat uit drie onderdelen.

  • Intakegesprek en lichamelijk onderzoek
    Allereerst plannen we een intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Dit duurt ongeveer 30 minuten. De intake is nodig om je hulpvraag concreet te maken en de oorzaak van je klachten te achterhalen. Vervolgens zal ik op basis van mijn kennis en ervaring een eerste diagnose stellen. Daarna test ik of mijn eerste vaststelling andere mogelijke oorzaken uitsluit. Dan gaan we de diagnose en mogelijke behandeltechnieken concretiseren. Daarbij hoort uiteraard een stappenplan, tussentijdse evaluaties met vragenlijsten en metingen. Wil je direct na de intake en het onderzoek behandeld worden kan dat uiteraard ook. Deze combinatie duurt ongeveer 60 minuten.
  • Behandeling, oefeningen en advies
    Vervolgens starten we met de besproken behandelmethoden. Ik onderscheid mijzelf vooral door het gebruik van verschillende behandeltechnieken of door ze te combineren. Dit met de bedoeling om als eerste de stoornispijn aan te pakken om zo de vicieuze cirkel te doorbreken. Als deze effectief en doelgericht blijken te zijn, zullen we dit voortzetten. Vervolgens zal ik het langzamerhand aanvullen met ondersteunde oefeningen (FYSIO-APP) en houdingsadviezen totdat de pijnklachten zijn verdwenen.
  • Preventie en training
    Uiteindelijk, als je pijnvrij bent begint de volgende belangrijke stap. Zorgen dat je klachten niet meer terugkomen. Dit traject kan bestaan uit kortere preventieve behandelingen. Of bijvoorbeeld een trainingstraject om je voor dezelfde klachten te behoeden. Wat ik je vooral wil meegeven is dat het af en toe stilstaan bij de behandeling die je gekregen hebt, al een hele vooruitgang is.

© 2020 thirzablokfysio.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring