Dry needling

‘Dry needling’ is een techniek waarmee ik graag werk vanwege de enorme positieve en snelle resultaten. Deze manier deactiveert een spierknoop wat vrijwel direct leidt tot pijnverlichting en meer bewegingsvrijheid in het bijbehorende gewricht. Dit geld voor zowel specifieke gebieden als de bijbehorende zones. Dit wordt gedaan met een acupunctuurnaald.

Werkwijze

Mijn werkwijze bestaat uit drie onderdelen.

 • Intake en lichamelijk onderzoek
  Allereerst plannen we een intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Dit duurt ongeveer 30 minuten. De intake is nodig om je hulpvraag concreet te maken en de oorzaak van je klachten te achterhalen. Vervolgens zal ik op basis van mijn kennis en ervaring een eerste diagnose stellen. Daarna test ik of mijn eerste vaststelling andere mogelijke oorzaken uitsluit. Dan gaan we de diagnose en mogelijke behandeltechnieken bespreken. Daarbij hoort uiteraard een stappenplan, tussentijdse evaluaties met vragenlijsten en metingen. Wil je direct na de intake en het onderzoek behandeld worden kan dat uiteraard ook. Deze combinatie duurt ongeveer 60 minuten.
 • Behandeling
  Tijdens de behandeling zal ik de gevonden spierknopen vanuit lichamelijk onderzoek gericht behandelen. Het inbrengen van de naald voel je in principe niet. Wanneer het juiste triggerpoint aangeprikt wordt dan spant de spier zich kort aan. Dit gevoel ervaart je als een soort ‘kramp’ gevoel en wat vervolgd wordt door een gevoel van verlichting. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en merk je dit gelijk in je bewegen.

  ‘Dry needling’ verlicht vrijwel direct de pijn die hoort bij het behandelde triggerpoint. Een prettig bijkomend effect is minder pijn op afstand of eventuele uitstralingen. Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door gedurende lange tijd een verkeerde houding aan te nemen, een ongeval, sportletsel of overbelasting door repetitieve bewegingen zoals computerwerk.

 • Preventie en training
  Ten slotte als je pijnvrij bent begint de volgende belangrijke stap, zorgen dat je klachten niet meer terugkomen. Dit traject kan bestaan uit kortere preventieve behandelingen. Of bijvoorbeeld een trainingstraject om je voor dezelfde klachten te behoeden. Wat ik je vooral wil meegeven is dat het stilstaan bij je behandeling al een hele vooruitgang is.

© 2020 thirzablokfysio.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring