Sportfysiotherapie

Naast bestaande blessures speelt sportfysiotherapie ook een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten. Ook ervaren sporters, die hun sport op hoog niveau willen beoefenen, worden begeleid en geadviseerd. Maar dit geldt natuurlijk ook voor ouderen en kinderen bij wie sport een onderdeel is van de therapie.

Werkwijze

Mijn werkwijze bestaat uit drie onderdelen.

  • Intakegesprek en lichamelijk onderzoek
    Allereerst plannen we een sport specifiek intakegesprek en onderzoek. Dit duurt ongeveer 60 minuten. De intake is nodig om je hulpvraag concreet te maken en de oorzaak van je klachten te achterhalen. Dit kunnen onder andere een acuut trauma of chronische overbelasting zijn. Vervolgens test ik of mijn eerste vaststelling andere mogelijke oorzaken uitsluit. Dan gaan we de diagnose en verschillende behandeltechnieken bespreken. Daarbij horen uiteraard ook een stappenplan, tussentijdse testen en metingen. Wil je direct na de intake en het onderzoek behandeld worden kan dat uiteraard ook. Deze combinatie duurt ongeveer 60 minuten.
  • Behandeling, oefeningen en advies
    Dan beginnen we aan het voornaamste onderdeel van sportfysiotherapie. Dat is de behandeling, advisering en begeleiding van jouw sport gerelateerde aandoening(en), dit staat los van leeftijd. De behandeling richt zich daarbij op het dagelijks functioneren, rekening houdend met alle bijbehorende aspecten. Hierbij is de terugkeer naar jouw sportparticipatie uiteraard het belangrijkste doel. Kenmerkend voor mijn onderscheidende aanpak is dat ik gebruik maak van een combinatie van verschillende behandeltechnieken. Bovendien overleg ik regelmatig met andere professionals en trainers. Hierdoor wordt mijn visie op de problematiek die de blessure veroorzaakt steeds gebaseerd op de meest actuele kennis en zienswijzen. Al het bovenstaande bij elkaar genomen zorgt ervoor dat de sporter voorspoedig in zijn best mogelijke conditie terugkeert.
  • Preventie en training
    Als je klachtenvrij bent en terugkeert op je oude sportniveau begint de laatste belangrijke stap. Zorgen dat je klachten niet meer terugkomen. Dit traject kan bestaan uit kortere preventieve behandelingen. Of bijvoorbeeld een trainingsprogramma om je voor dezelfde klachten te behoeden. Het uiteindelijke doel is om je op het hoogst mogelijke niveau terug te laten keren, zodat je met volle overgave jouw passie weer kan uitoefenen.

© 2020 thirzablokfysio.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring