Hardlooptraining

Hardlopen vind ik persoonlijk één van de leukste sporten. Dit omdat het mij een gevoel van vrijheid geeft en ik het vrijwel overal en op ieder moment van de dag kan uitoefenen. Mede hierom heb ik besloten om mensen te helpen om ook plezier in hardlopen te krijgen. Starten met hardlopen is namelijk niet altijd leuk en vaak ongemakkelijk.

Vaak krijg ik de vraag; wanneer wordt hardlopen dan leuk? Over deze vraag heb ik zelf ook veel nagedacht. Eigenlijk weet ik het nog steeds niet 100% zeker. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat hardlopen leuk wordt na ongeveer 3 maanden. Maar enkele ondervinden dit al na één maand en andere hebben wat langer nodig.

Zoveel voordelen

Daarnaast heeft hardlopen zoveel voordelen voor zowel het lichaam als geest. Denk hierbij aan een scherper brein, sterker hart, lager risico op diabetes, sterkere gewrichten, minder kans op ontwikkelen van kanker en wordt het verouderingsproces vertraagd.

Hardlooptraining voor beginnende lopers

Daarom organiseer ik (bij voldoende inschrijvingen) een cursus “looptraining voor geïnteresseerden” die vooral bedoeld is voor beginnende lopers. De cursus duurt 10 weken en het uiteindelijke doel is om één ieder op zijn of haar niveau goed en verantwoord te leren hardlopen. In deze periode begeleid ik jou naar een uiteindelijke duurloopprestatie toe van 15, 30 of 60 minuten. Daarnaast geef ik aandacht aan jouw techniek en materiaal. Ik maak gebruik van intervaltrainingen en geef je eventueel voedingsadvies. Kortom, alles wat er nodig is om verantwoord te gaan hardlopen!

Constante begeleiding

Door deel te nemen aan een groep zal je het beter kunnen volhouden, want het begin is zwaar. De kans dat je het blijft doorzetten wordt enorm vergroot vanwege de constante begeleiding en coaching. Ten slotte ben ik jouw stok achter de deur om je beoogde doelen te halen.

© 2020 thirzablokfysio.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring